O‘ZBEK MUMTOZ YOZUVCHILAR ASAR NOMLASHIDA IZOFANING O‘RNI - Temirboyeva Feruzabonu Uug‘bek qizi; Umurzakova Aygul Umarovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek mumutoz adiblarining asar nomlashida izofaning o‘ziga xos o‘rni o‘rganilgan. Olib borilgan izlanishlar natijasida, arab tili grammatikasining bir qismi hisoblangan izofadan foydalanishning o‘ziga xos yo‘llari o‘rganib chiqildi. Tadqiqot ishining maqsadi, yozuvchilarning so‘z tanlash mahorati hamda arab grammatikasining puxta o‘rganilganini ochib berish.