ARAB BALOG‘AT ILMI VA UNING O‘RNI - Musaxonova Maryam Orifxon qizi; Umurzakova Aygul Umarovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola arab balog‘ati fanini va uning ifoda go‘zalligi va ma’no chuqurligidagi o‘rnini o‘rganadi. Maqolada balog‘atning kelib chiqishi, bo‘limlari (ma’oni, bayon, badi’) va adabiyotdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, balog‘at talabaning til didi va nutq madaniyatini rivojlantirishdagi roli ko‘rsatiladi.