MAXDUMI A’ZAM VA UBAYDIY RUBOIYLARI SHARHI - Ro‘ziboyeva Husnidaxon Mirzohid qizi; Abdullayev Muhammadjon (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola Maxdumi A’zam va Ubaydiy ruboiylarining adabiy va falsafiy tahlilini o‘z ichiga oladi. Ruboiylar oshiqona mavzular, inson qalbining his-tuyg‘ulari va ruhiy kechinmalari orqali ifodalanadi. Matnlar qalbdagi intilish, zavq va ichki iztirobni she’riy obrazlar yordamida bayon qiladi va ularni ilmiy tahlil qilish imkonini yaratadi.