BADRIYA AL-BISHRNING ZAMONAVIY SAUDIYA ADABIYOTIGA QO‘SHGAN HISSASI VA ADABIY O‘RNI - Sevinch Ro’ziyeva Umed qizi; Saidova N. M. (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada Saudiya Arabistonida nasrning, xususan romannavislikning so‘nggi yillarda kechayotgan rivojlanish jarayonlari, jamiyatdagi modernizatsiya, ijtimoiy o‘zgarishlar va madaniy yangilanishlarning adabiyotga ta’siri yoritilib, ayniqsa ayollar mavzusining Saudiya nasrida qanday shakllanib, o‘ziga xos yo‘nalishga aylangani ko‘rsatib beriladi. Tadqiqotning markazida zamonaviy Saudiya adabiyotining yorqin vakillaridan biri Badriya Bishr ijodi turadi. Maqolada adibaning ijodiy faoliyati, asarlari tahlili, yutuqlari haqida ma’lumot beriladi.