XX ASRNING IKKINCHI YARMI ARAB BOLALAR ADABIYOTINING RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Oripova Dilfuza Mirqodir qizi; D.Muхiddinova (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Bo‘limda XX asr o‘rtalaridan XXI asr boshlarigacha arab bolalar adabiyotining shakllanish va rivojlanish jarayoni yoritiladi. Mustaqillik harakatlari, ta’lim islohotlari va savodxonlikning ortishi natijasida bolalar adabiyoti mustaqil yo‘nalishga aylangani, mavzularning diniy-axloqiy doiradan milliy uyg‘onish, ozodlik, tinchlik, mehnat va psixologik kechinmalargacha kengaygani tahlil qilinadi. Sulaymon al-Isa, Samih Qosim, Bayoti, Hanna Mina va Mari Ajami kabi ijodkorlar asarlarida bolaga faol shaxs, millat kelajagi sifatida yondashuv kuchaygani misollar orqali ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, Arab bolalari rivojlanish kengashi va xalqaro loyihalarning adabiyot taraqqiyotiga ta’siri yoritilib, arab bolalar adabiyotining mazkur davrda ma’naviy, tarbiyaviy va badiiy jihatdan yuksalgani haqida umumiy xulosa beriladi.