ZAMONAVIY ARAB SHE’RIYATI KONTEKSTIDA G‘ADA AS-SAMMANING O‘RNI - Kenjayeva Umida Hamroqul qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy arab adabiyotida she’riyat rivoji hamda bugungi kunda samarali ijod qilib kelayotgan, o‘z davrining peshqadam ijodkorlaridan bo‘lgan Suriya-Livan adabiyoti namoyandasi G‘ada as-Samanning lirikasi, uning shoiralik mahorati tadqiq etilgan. Maqolada qator badiiy, ruhiy tahlil elementlarini kashf etishga va bu tendensiyalarning hozirgi zamon jahon she’riyatidagi yetakchi bo‘lib borayotgan omillar bilan bog‘lashga harakat qildik.