TOXIR BENJULLUNNING “VATAN” ROMANIDA “YEVROPALASHGAN QATLAM” SIYOSATINING SABAB VA OQIBATLARI TASVIRI - Abdulazizova Dilobar Abdumalik qizi; Muxiddinova D. Z. (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy arab adabiyotiga, romannavisligiga katta hissa qo‘shgan Marokash yozuvchisi Toxir Benjullunning “Vatan” romanidagi muhojirlik mavzusi haqida bo‘lib, maqolada “yevroplashgan qatlam siyosati” qurbonlari, qahramonlar hayoti orqali asarda buning aks etishi bayon qilinadi.