“APELSIN DARAXTI” ROMANINING BADIIY XUSUSIYATLARI - Shamsimatova Maxfuza Baxtiyor qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ko‘rfaz mamlakatlarida yuz bergan ijtimoiy, siyosiy va madaniy islohotlar jamiyatdagi iqtisodiy yuksalishga borib taqaladi. Albatta, ushbu islohotlar badiiy adabiyotni ham chetlab o‘tgani yo‘q. Ular o‘z navbatida adabiyotda haqqoniy tasvirlash, rivojlangan davlatlar adabiyotiga taqlid qilish va badiiy tarjimani yo‘lga qo‘yish imkonini berdi. Mazkur maqolada Ummon sultonligining taniqli vakilasi Joxa al-Harisiy va uning bugungi kunda dunyoga mashhur bo‘lib borayotgan “Apelsin daraxti” romani haqida so‘z boradi. Bundan tashqari, maqolada romanning badiiy g‘oyasiga e’tibor beriladi va undagi obrazlar chuqur tahlil qilinadi.