IBN MOLIK “ALFIYYA” ASARIDA KELTIRGAN QOIDALARNI TALQIN ETISHDA MISOLLARDAN FOYDALANISH METODOLOGIYASI - Ochilov Avazbek Dilshod o‘g‘li (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Maqolada Ibn Molikning “Alfiya” asarida qo‘llagan metodologik yondashuvi tahlil qilinadi. She’riy shakldagi ilmiy matnda qoidalarni misollar orqali bayon etish uslubi, nazariyani soddalashtirishdagi roli va talabalarga grammatik tamoyillarni chuqur o‘zlashtirishda beradigan amaliy ahamiyati yoritiladi.