ARAB TILIDA ANIQLASHTIRUVCHI CHEKLOV VA UNING SINTAKTIK HAMDA SEMANTIK TAHLILI - Jumaniyazov Mansur Davletbayev (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada arab tilidagi aniqlashtiruvchi cheklovning sintaktik va semantik xususiyatlari tahlil qilinib, arab tilshunos olimlarining bu masala borasidagi ilmiy qarashlari yoritiladi. Shuningdek, mavzuga oid bir qator klassik grammatik manbalardan misollar keltirilib, aniqlashtiruvchi cheklovning til tizimidagi oʻrni va ahamiyati izohlanadi.