ARAB TILINI O‘RGATISHDA TINGLAB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISHDA ILG‘OR TEXNOLOGIYALAR VA METODLAR - Daminov Bahromjon Zakirdjanovich (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola arab tilini o‘qitishda tinglab tushunish ko‘nikmasini samarali rivojlantirishning ilg‘or metodlari va texnologiyalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda kommunikativ kompetensiyaning muhim tarkibiy qismi hisoblangan ushbu ko‘nikmani shakllantirishda audiovizual va interfaol texnologiyalar, Shadowing, "Top-down" va "Bottom-up" yondashuvlari, shuningdek, Blended Learning modelining o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada til o‘rgatish jarayonini uch bosqichli model asosida tashkil etish va adaptiv mashqlarni qo‘llash orqali ta’lim samaradorligini oshirish mexanizmlari yoritilgan.