XI–XII ASRLARDA ARAB NASRIDA AL-HARIRIY MAQOMALARINING DRAMATIK (SAHNAVIY) TADQIQI - Rashidova Dilafruz Abduqayumovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada Al-Haririy maqomining dramatizatsiya jarayoni ko‘rib chiqiladi, asosiy teatr elementlari va klassik arab nasrini sahnaga moslashtirish mezonlari o‘rganiladi. Maqomning adabiy tuzilishini tahlil qilish, dialoglar, sahna tasvirlari, xarakter kamolotining teatr harakati yaratishdagi o‘rniga alohida e’tibor beriladi. Matnlar va mavjud tadqiqotlarni taqqoslash asosida maqomni zamonaviy teatrga moslashtirishning asosiy yondashuvlari aniqlangan.