NEMIS YOSHLARI LEKSIKASINING TARIXIY TARAQQIYOTI - Durdona Saidova Akrom qizi (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada nemis yoshlari leksikasining shakllanishi va tarixiy rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan bo’lib, yoshlik leksikasining tildagi o‘rni, uning ijtimoiy-lingvistik mohiyati hamda kommunikativ, identifikatsion va kreativ funksiyalari yoritilgan. Shu bilan birga, yoshlar leksikasining globalizatsiya, raqamli madaniyat va internet muhitida tutgan o‘rni ham ilmiy tahlil qilingan.