НЕМИС ТИЛИДА КОЛЛОКАЦИЯЛАРНИНГ ЎРГАНИЛИШИ - AбдуллоҳТолипов (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Мазкур мақолада немис тилидаги коллокацияларнинг моҳияти, тузилиши ва асосий турлари таҳлил қилинган. Tadқиқот Nomen + Verb, Nomen + Adjektiv ва Nomen + Nomen (Komposita) моделлари асосида амалга оширилиб, уларнинг морфологик ва семантик барқарорлиги таҳлил қилинган. Шунингдек, немис тилшуносларининг фикрлари асосида коллокацияларнинг лисоний ва амалий аҳамияти ёритиб берилган. Бундан ташқари коллокацияларнинг нутқ табиийлиги, ифода аниқлиги ва таржима самарадорлигини оширишда муҳим роль ўйнаши тўғрисида фикрлар берилган.