KA‘B IBN ZUHAYR VA UNING “BANAT SU‘OD” QASIDASI - Yoqutxon No‘monjonova Alijon qizi (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada mashhur arab shoiri Ka‘b ibn Zuhayrning hayoti, ijodi va uning “Banat Su‘ad” nomli mashhur qasidasining mazmuni hamda badiiy xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Qasidadagi sevgi, tavba, kechirim va islomiy e’tiqod g‘oyalari poetik vositalar orqali yoritilgan. Asarda qadimgi arab she’riyati an’analari bilan islomiy ruh uyg‘unlashgani ko‘rsatib beriladi. “Banat Su‘ad” qasidasi arab adabiyotida madhiya janrining shakllanishida muhim o‘rin tutgani hamda keyingi asr shoirlariga kuchli ta’sir ko‘rsatgani ilmiy misollar asosida asoslanadi.