O‘ZBEK VA ITALYAN TILLARIDA “QO‘RQUV” IFODALOVCHI TIL BIRLIKLARINING LEKSIKOGRAFIK TAHLILI - Madraximova Muborak Abdirasulovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek va italyan tillarida “qo‘rquv” hissiyotini ifodalovchi til birliklari leksikografik nuqtayi nazardan o‘rganiladi. Har ikki tilda “qo‘rquv” tushunchasining semantik maydoni, ularning Tadqiqot davomida lingvokulturologik va solishtirma metodlardan foydalanilgan. Maqolaning asosiy maqsadi — o‘zbek va italyan tillarida “qo‘rquv” leksikasining o‘xshash va farqli tomonlarini aniqlash hamda ularning madaniy-tarixiy asoslarini ochib berishdan iborat.