NEMIS MAQOLLARI TADQIQINING DASTLABKI BOSQICHLARI - Kodirova Dilnoza Mamadiyarovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada nemis maqollarining tadqiq etilish tarixiy bosqichlari, ularni to‘plash va yozib olish jarayonlari hamda dastlabki nazariy qarashlar yoritiladi. Nemis xalq og‘zaki ijodining eng muhim janrlaridan biri bo‘lgan maqollar til, madaniyat va xalq dunyoqarashini o‘rganishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi. Shuningdek, maqolshunoslikning ilk bosqichlari zamonaviy lingvokulturologik tadqiqotlar uchun asos bo‘lib kelgani ko‘rsatib o‘tiladi.