INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA CHET TIL OʻQITISHDAGI ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Imamova Umida Muzafarovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Bugungi kunda taʼlim tizimi jahon miqyosida keskin oʻzgarishlar va yangilanishlar davrini boshdan kechirmoqda. Globallashuv, axborot texnologiyalarining tez surʼatda rivojlanishi, talabalarning oʻquv ehtiyojlari va taʼlimning raqobatbardoshligi zamonaviy pedagogika, tarjima va chet tillarini oʻqitish usullariga innovatsion yondashuvlarni joriy etishni talab qilmoqda.