MATN PSIXOLINGVISTIK YONDASHUVLAR TALQINIDA - Mustafo Joʻrayevich Zulxonov; Sa‘dullayeva Aziza Xabibulla qizi (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Maqolada matnni psixolingvistik yondosgan holdagi tahlili ochib berilgan. Matnning psixolingvistik tadqiqida eng muhim bo‘lgan obyektlardan biri til sohibi – matn tuzuvchi va retsipient faoliyatidir. Matnning oʻziga xos ozlashish tarixi, ta’rifi, shakllanishi, rivojlanishi, davri, turlari, tildagi vazifasi va maqsadi, fanda egallagan orni kabi masalalar yoritib berilgan.