PUBLITSISTIK DISKURSDA ILMIY TERMINLARNING METAFORIK TRANSFORMATSIYASI VA KOGNITIV FUNKSIYALARI - Ja’far Madraimov (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada publitsistik diskursda ilmiy terminlarning metaforik transformatsiyasi va ularning kognitiv funksiyalari tahlil qilinadi. Metafora nafaqat uslubiy vosita, balki inson tafakkurini shakllantiruvchi kognitiv mexanizm sifatida qaraladi. Biologiya, fizika, kimyo, matematika kabi fanlardan kirib kelgan terminlarning publitsistik nutqda ijtimoiy, siyosiy va madaniy mazmun kasb etish jarayoni o‘rganiladi.