TIL, TARJIMA VA MADANIYATNING INTEGRALLASHUVI - Ernazarov Uchqun Abdixalilovich (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada til, tarjima va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik hamda ularning integratsiyalashuv jarayonlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Globallashuv davrida madaniyatlararo muloqotning kengayishi natijasida tarjima faqat til vositasi emas, balki madaniy ko‘prik sifatida shakllanmoqda. Shuningdek, maqolada lingvokulturologiya, sotsiolingvistika va tarjimashunoslik nuqtai nazaridan integratsiyaning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan.