ZAMONAVIY TARJIMONLIK TAʼLIMIDAGI AYRIM YOʼNALISHLAR VA YANGI MALAKAVIY TALABLARNING OʼZIGA XOS JIHATLARI - Raxmanov Botir Maxmudovich (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolada tarjimashunoslik va tarjimon mutaxassisligigaoid bilim va malakalarning zamonaviy jamiyat talablari hamda sharoitlari moslashuvi haqida fikr yuritiladi. Global kommunikatsilarning keskin kengayishi va ma’lumotlar oqimining to‘xtovsiz ravishda tezlashib borishi natijasida, bir vaqtning o‘zida bir necha tillardagi ma’lumotlarni o‘zaro almashuvi jarayoni ham o‘ta murakkab xususiyat kashf etmoqda. Bunday sharoitda tarjimonlar tayyorlasch va ularning ta’limini tashkil etishda zamonaviy yodashuvlar talab etiladi. Xulosa sifatida, zamonaviy tarjima ta’limi va tarjimonlik mutaxassisligiga oid muammolarni hal qilishda sohaga xos bo‘lgan bilim, malaka va tajribalarning o‘rni va ahamiyatiga e’tibor qaratiladi.