TARJIMA NAZARIYASI: TURLARI, XUSUSIYATLARI VA TASNIFLARI - Qosimova Yayra Maxmudovna; Egamberdiyeva Umidaxon Elmurod qizi (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada tarjima nazariyasi turlari, xususiyatlari, tasniflari bilan birga hozirgi kunda tarjima va tarjimonning o‘rni, tarjimaning insoniyat o‘rtasidagi vazifasi ham yoritiladi.