GEOLOGIYA TERMINLARNING TARJIMASIDA EKSTRALINGVISTIK MA’LUMOTLAR AHAMIYATI - L.A. Rixsiyeva (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu magolada terminlarni oʻzlashtirish jarayoni murakkab hodisa boʻlib, lingvistik jihatlari ekstralingvistik omillar bilan chambarchas bogʻlanganligi va bu omillar aynan tarjima jarayonida namoyon boʻlishi bayyon etilgan.Tarjimon tarjimada vositachi sifatida ekstralingvistik ma’lumotlardan xabardor boʻlishi kerakligi va bunday ma’lumotlardan bexabarlik tarjimaning sifatini past, tushunarsiz fikrlar paydo boʻlish kabi muammolarni keltirib chiqishi mumkin.