TARJIMONNING SHAKLLANISHI JARAYONIDAGI MUHIM OMILLAR - Gʻiyosov Bobur Temurovich (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada innovasion yondashuvlar, tarjimonning shakllanishi, nutq san’ati, usto-shogird-hamkorligi, doimo ilmiy izlanishda bo‘lish, rus tilining ahamiyati, ilmiy amaliyotni o‘tash, so‘z boyligi, tarjimon mahorati va boshqa masalalar atroflicha yoritilgan.