XORIJIY TIL O‘RGANISHDA UCHRAYDIGAN NOTO‘G‘RI YONDASHUVLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHNING SAMARALI USULLARI - Sultanxodjayeva Dilshoda (TALABALAR ILMIY KONFERENSIYASI "TILSHUNOSLIK MASALALARI – YOSH TADQIQOTCHILAR NIGOHIDA", 2025)
Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘rganish jarayonida ko‘plab o‘quvchi va o‘qituvchilar orasida uchraydigan muhim xatolar va ularni bartaraf etishning bir qancha tajribada sinalgan samarali usullari haqida batafsil yoritilgan. Xususan, shaxsiy tajriba va xalqaro metodistlar tomonidan taklif etilgan usullar asosida til o‘rganish jarayonida ko‘nikma shakklantirishga urg‘u beriladi. Grammatikaga asoslanib an’anaviy usul o‘rniga chet tilini bola kabi o‘rganish va so‘z yodlashdagi aksariyat xatolar va ularni samarali usulda yodlash ko‘rsatilgan.