FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING STILISTIK XUSUSIYATLARI: KONNOTATSIYA VA EKSPRESSIVLIK O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Nurmatova D. (ZAMONAVIY TILSHUNOSLIK ISTIQBOLLARI: MUAMMOLAR VA YUTUQLAR MAVZUSIDA XALQARO ILMIY AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada frazeologik birliklarning stilistik ekspressivlik hususiyati, ularning emotsional, baholovchan va konnotativ jihatlari lingvistik jihatdan tahlil etiladi. Konnotatsiya, uning turlari va frazeologik birliklarning uslubiy xususiyatlari namoyon bo‘lishidagi ahamiyatiga ta’rif beriladi. Maqolada, shuningdek, frazeologik vositalarning matndagi ta’sirchanlik darajasi, ularning funksional-stilistik imkoniyatlari, shuningdek, ekspressivlik vositasi sifatidagi o‘rni aniqlanadi. Bu esa, o‘z navbatida, tilning stilistik boyligini yanada chuqurroq anglashga, frazeologizmlarning kommunikativ va pragmatik xususiyatlarini yoritishga xizmat qiladi.