IDEONIMLARNING TASNIFLASH TAMOYILLARI - Jonbo’tayeva Zumradxon Abdujabborovna (ZAMONAVIY TILSHUNOSLIK ISTIQBOLLARI: MUAMMOLAR VA YUTUQLAR MAVZUSIDA XALQARO ILMIY AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada o’zbek tilshunosligida ideonimlar mavzusi bo’yicha olib borilgan ishlar umumlashtirilib, ularning tasniflash tamoyillariga alohida to’xtalib o’tilgan.Jumladan,semantik tamoyil, grammatik tamoyil, pragmatik tamoyil tushunchasi keng qamrovda yoritilgan.