YANGI TILLARNI O’RGANISHDA SI QANDAY YORDAM BERADI - Soatboyeva Mashhura Ilhom qizi (“SUN’IY INTELLEKTNING TIL O‘RGANISHDAGI O‘RNI” MAVZUSIDA TALABALAR ILMIY-AMALIY KONFERENSIYASI, 2025)
Ushbu maqola Zamonaviy o‘qitish va o‘rganish jarayonida ta’lim sifatini oshirish, ayniqsa, xorijiy tillarni organish sohasida sun’iy intellektdan (SI) foydalanishga jiddiy e’tibor garatilmogda. Ushbu magolada sun’iy intellektdan o‘rganuvchilarining foydalanish chet tili motivatsiyasi va qiziqishdarajasini oshirish usullari muhokama qilingan. Xorijiy tillarni samarali organishning asosiy tamoyillaridan biri oquvchilarning yuqori darajadagi faolligini hamda ichki va tashqi motivatsiyaning uyg‘unligini saqlab qolishdir. XXI asrda tillarni o’rgatish bo’yicha erishilgan yutuqlar va bu taraqqiyot bosqichida ilg’or pedagogik usullar , innavatsion texnalogiyalardan va chet tilimetodikalaridan foydalanib o’quvchilarga o’rgatish va ularning tilga bo’lgan qiziqishlariniyanada oshirish haqida so’z yuritiladi.