ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) TECHNOLOGIES ARE CONTRIBUTING TO FOREIGN LANGUAGE LEARNING - Badalova Aziza Baxtiyorovna (“SUN’IY INTELLEKTNING TIL O‘RGANISHDAGI O‘RNI” MAVZUSIDA TALABALAR ILMIY-AMALIY KONFERENSIYASI, 2025)
Ushbu tezisda sun’iy intellekt texnologiyalarining chet tillarini o‘rganishga qanday yordam berayotgani haqida so‘z boradi. Asosan, sun’iy intellekt yordamida til o‘rganish qanday qulay va samarali bo‘layotgani, u qanday imkoniyatlar yaratishi tahlil qilingan. Tabiiy tilni tushunish, nutqni tanib olish, chatbotlar bilan muloqot qilish, har bir o‘quvchiga mos mashqlar taklif etuvchi tizimlar kabi texnologiyalar qanday ishlashi ko‘rib chiqilgan. Duolingo, ChatGPT va Elsa Speak kabi ilovalar orqali bu usullar amalda qanday foyda berayotgani haqida misollar keltirilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt yordamida ta’lim olishning afzalliklari haqida ham fikr yuritilgan. Yakunda esa, bu texnologiyalar kelajakda til o‘rganishga yana qanday yangi imkoniyatlar olib kelishi mumkinligi haqida mulohaza yuritilgan.